Route to Zero

  • Nederlands
  • English

Route to Zero

  • Nederlands
  • English

Hoe lang gaat de accu van een elektrische auto mee?

De levensduur van het accupakket is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk en model van de auto, gebruiksomstandigheden en de manier waarop wordt opgeladen. Meestal hebben fabrikanten garanties voor accupakketten die variëren van 8 tot 10 jaar of een bepaald aantal kilometers. Vaak met een minimale capaciteitsovergebleven garantie.

Op de vraag hoe vaak je de accu kunt opladen, is geen kant-en-klaar antwoord te geven. Schattingen variëren van 1000 tot 2000 volledige laadcycli, dit kan variëren tussen verschillende modellen. Het is goed om te weten dat een “laadcyclus” niet noodzakelijkerwijs betekent dat de batterij van 0% tot 100% wordt opgeladen, Het kan ook een gedeeltelijke lading zijn. Het regelmatig opladen tot 100% of ontladen tot 0% kan de levensduur van het accupakket negatief beïnvloeden.

Het is mogelijk dat de capaciteit van het accupakket na verloop van tijd geleidelijk afneemt, zelfs als de batterij nog steeds bruikbaar is. Technologische ontwikkelingen vinden voortdurend plaats, waardoor de levensduur van accupakketten in toekomstige elektrische auto’s mogelijk verbetert.