Route to Zero

  • Nederlands
  • English

Route to Zero

  • Nederlands
  • English

Welke financiële voordelen heeft elektrisch rijden?

Een volledig elektrische auto (private) leasen biedt een aantal financiële voordelen ten opzichte van een voertuig met verbrandingsmotor.

SEPP subsidie voor aanschaf nieuwe en gebruikte elektrische auto’s

De SEPP is een subsidieregeling voor particulieren die een nieuw of gebruikt, volledig elektrisch voertuig kopen of private leasen. In 2024 is het subsidiebedrag voor een nieuwe elektrische auto € 2.950,- en voor een gebruikte auto € 2.000,-. De exacte voorwaarden lees je hier.

Vrijstelling van BPM

Volledig elektrische (personen)voertuigen zijn tot en met 2024 volledig vrijgesteld van BPM bij de aankoop.

Vrijstelling van MRB

Voor iedere personenauto moet in principe motorrijtuigenbelasting (MRB) worden betaald. EV’s zijn echter tot en met 2024 volledig vrijgesteld van MRB.
Deze korting wordt de komende jaren echter afgebouwd. In welke stappen dit gebeurt, lees je hier.

Lage bijtelling

Gebruik je je elektrische leaseauto ook privé, of ben je een ondernemer die z’n zakelijke elektrische auto ook privé inzet? Dan betaal je een lager bijtellingstarief dan voor een voertuig met verbrandingsmotor.

Lagere kosten voor elektriciteit dan brandstof

Wanneer we dit schrijven (Februari 2024) ben je met de huidige elektriciteits- en brandstofprijzen voordeliger uit per kilometer met een EV , dan met een auto met verbrandingsmotor. Uiteraard hangt dit af van je energiecontract en van waar en wanneer je laadt.

Interesse in een elektrische auto?

Bekijk hier ons private lease aanbod hier

Bekijk hier ons zakelijke lease aanbod hier