Route to Zero

  • Nederlands
  • English

Route to Zero

  • Nederlands
  • English

Sneller laden en verder rijden

X minuten leestijd

Uit onderzoek van ALD Automotive onder elektrische leaserijders blijkt dat de beruchte “laadstress” vrijwel verleden tijd is voor deze groep automobilisten.

Nederland staat te boek als het land met de grootste ‘laaddichtheid’ van Europa, maar we zijn er natuurlijk nog niet. Er wordt dan ook flink geïnnoveerd op het gebied van laden. Een grotere actieradius, sneller en efficiënter laden, en zelfs mogelijkheden om binnen slechts 10 minuten weer de weg op te kunnen, behoren tot de veelbelovende vooruitzichten.

Maar wist je dat onze zuiderburen ook bijdragen aan een aantal veelbelovende innovaties? Bij de Vrije Universiteit Brussel werken onderzoekers momenteel aan een technologie die de actieradius van auto’s kan vergroten tot maar liefst 1000 kilometer, met slechts een korte laadbeurt van tien minuten. Deze prestatie wordt mogelijk gemaakt door een technologie die werkt met een hoog voltage.

De onderzoekers werken hierin samen met bekende partijen uit de auto-industrie voor verdere ontwikkeling. Dit betekent dat deze technologie mogelijk binnenkort op grote schaal kan worden toegepast. De genoemde technologie kan onder meer relevant zijn voor bedrijven die hun fossiele brandstofbestelwagens moeten vervangen door elektrische voertuigen om milieuzones in steden te betreden. Om de bedrijfsvoering zo efficiënt mogelijk te laten verlopen is snelheid – in dit geval van het laden – een groot voordeel.

Overige nieuws berichten