Route to Zero

  • Nederlands
  • English

Route to Zero

  • Nederlands
  • English

Met je EV op wintersport: Symon gaat naar Oostenrijk met de Tesla Model Y

X minuten leestijd

Ruil jij de regen ook liever in voor een vers pak sneeuw? Deze winter gaan collega’s van LeasePlan Nederland en ALD Automotive op wintersport met hun elektrische auto — en jij leest hier hoe dat is gegaan.

Symon

Manager Controlling bij LeasePlan Nederland

Tesla Model Y

Net op tijd voor de feestdagen vertrekken LeasePlan-collega Symon en zijn gezin naar Oostenrijk voor een witte kerst. Ze blijven iets langer dan een week.

Symon: “Nadat we afgelopen zomer voor het eerst met mijn Tesla Model Y op vakantie zijn gegaan, durven we het nu ook aan met de wintersport. De winterbanden en lagere temperaturen zorgen wel voor een kleinere actieradius, maar met 3 kinderen op de achterbank wil je toch regelmatig even pauzeren. Bovendien kreeg ik bij de aanschaf van mijn auto 10.000 gratis kilometers bij de Tesla Superchargers die ik mooi kan gebruiken.

Waar de Duitse Autobahn normaal gesproken uitnodigt om lekker door te karren, rijden we op z’n hardst 120 km/u om het maximale uit de accu te halen. We leggen de 1060 kilometers zo in 12,5 uur af. In totaal stoppen we 5 keer om op te laden en de benen te strekken. Ondanks dat het een populaire periode is voor de wintersport, hoeven we nergens te wachten op een beschikbare laadpaal. En als we in Oostenrijk aankomen, doet de Travelcard het daar ook gewoon. Ook deze roadtrip geen spookverhalen, dus!”

Laat je inspireren door andere EV-rijders