Route to Zero

  • Nederlands
  • English

Route to Zero

  • Nederlands
  • English

Met je EV op wintersport: Jasper gaat naar Oostenrijk met de KIA EV6

X minuten leestijd

Ja, écht: ook in de winter kun je zonder zorgen met je elektrische auto op vakantie. Collega’s van LeasePlan en ALD Automotive Nederland laten het je zien.

Jasper

Tender Consultant bij LeasePlan Nederland

KIA EV6 Long Range RWD

Van lange rijen bij laadpalen tot een overvloed aan saaie tussenstops: elke EV-rijder kent de horrorverhalen van roadtrips met een elektrische auto. Deze winter nemen collega’s van LeasePlan Nederland en ALD Automotive Nederland de proef op de som. Ze gaan op wintersport met hun elektrische auto — en nemen je mee in al hun ervaringen!
 
Dit keer vertrekt LeasePlan-collega Jasper met zijn vriendin naar het Oostenrijkse dorp Ellmau. Het is hun eerste keer op wintersport met hun elektrische auto, de Kia EV6 Long Range RWD.

Jasper: “De belangrijkste tip die ik van tevoren krijg, is: ‘Zorg dat je de laadmomenten op de route alvast uitzoekt, zodat je weet waar je ongeveer moet gaan laden’. Met die kennis op zak download ik de app A Better Routeplanner en stippel ik de hele route uit.
 
We vinden het allebei spannend, maar we zijn goed voorbereid. En wat blijkt? Het is een hartstikke comfortabele manier van reizen! We stoppen tijdens de rit van 1000 kilometer 3 keer om de accu op te laden. Onze KIA laadt snel (240 kW), dus het biedt net genoeg tijd voor een korte wandeling en een bakje koffie. Vooral het Duitse laadnetwerk is goed. In Oostenrijk is het soms lastiger om laadpunten te vinden, maar bij hotels vinden we vaak wel een laadstation.
 
Tip: zorg ervoor dat je van tevoren ongeveer weet waar je kunt laden en download meerdere laadpassen zoals Travelcard, Tesla en Plugsurfing. Dan hoef je je nooit zorgen te maken om een lege accu!”

Laat je inspireren door andere EV-rijders