Route to Zero

  • Nederlands
  • English

Route to Zero

  • Nederlands
  • English

Met je EV op wintersport: Daniëlle gaat naar Les Gets met de Tesla Model Y

X minuten leestijd

Ja, écht: ook in de winter kun je zonder zorgen met je elektrische auto op vakantie. Collega’s van LeasePlan en ALD Automotive Nederland laten het je zien.

Daniëlle

Segment Director Business bij LeasePlan Nederland

Tesla Model Y

Daniëlle: “Op wintersport met de elektrische auto? Het leek ons altijd maar niets, dat wachten bij de laadstops en die kleinere actieradius. En toch: dit jaar gaan we ervoor. Door onze positieve ervaring met de EV in de zomer, zijn we benieuwd of het nu net zo fijn is.

We rijden zo hard we mogen, dus soms ook 130 kilometer per uur. Verrassend genoeg merken we ondanks het koude weer weinig verschil in de prestatie, en halen we alle tussenstops die via de Tesla navigatie worden gepland. Voor de zekerheid gebruiken we ook A Better Routeplanner en ANWB Onderweg voor alternatieven. Dat werkt perfect: we staan nergens in de rij en hoeven nooit langer dan 30 minuten te laden.

Tip: als je tussendoor ergens moet overnachten, zoek dan een ibis hotel. Bij dat van ons, het ibis Dijon Sud, stonden indrukwekkend veel superchargers!

Conclusie? De reistijd is door het laden 1,5 uur langer dan met een benzineauto. Maar juist die pauzes tussendoor maken de roadtrip zo goed te doen. Volgend jaar doen we het gewoon weer. En deze zomer rijden we naar onze verste bestemming tot nu toe: Portugal!”

Laat je inspireren door andere EV-rijders