Route to Zero

  • Nederlands
  • English

Route to Zero

  • Nederlands
  • English

ALD Automotive en Chargepoint richten ev-laadbedrijf op

X minuten leestijd

Het gezamenlijke initiatief heeft tot doel een unieke dienstverlener voor elektrische mobiliteit (eMSP) te creëren waarmee de elektrificatie van bedrijfswagenparken versneld kan worden.

Het nieuwe laadbedrijf, aangedreven door ChargePoint’s best-in-class technologie, zal leaserijders één simpele laadoplossing bieden voor eenvoudige toegang tot laadpunten, betalingen en declaratieoverzichten. Met een speciale app en oplaadkaart kunnen leaserijders thuis, op kantoor en onderweg laden en zij hebben hiermee toegang tot een laadnetwerk van meer dan 485.000 laadpalen in heel Europa.

Laadkosten

Om de laadkosten te controleren en te monitoren, profiteren wagenparkbeheerders van een unieke, geconsolideerde rapportage- en facturatieoplossing die een overzicht biedt van alle laadkosten. De kosten voor opladen in het openbaar, op de werkplek, in het magazijn en thuis worden op één dashboard weergegeven. Hiermee kan het volledige ecosysteem op een unieke en holistische manier worden gecontroleerd. Dit is met name relevant voor wagenparkbeheerders die hun elektrische wagenpark beheren via multi-leasemaatschappijen en aanbieders van laadpunten.

“Met deze overeenkomst bouwen we verder aan onze relatie met ALD Automotive en stellen we meer bedrijven in staat om hun wagenpark te elektrificeren”

Partnership tussen ALD Automotive en ChargePoint

it nieuwe EV-laadbedrijf voor wagenparken is een versterking van het partnerschap tussen ALD Automotive en ChargePoint, die sinds 2019 nauw samenwerken om een uitgebreid portfolio van multilease- en laaddiensten aan te kunnen bieden.
Het hoofdkantoor van de eMSP vestigt zich in de regio Parijs. De laadoplossing gaat als eerste live in Frankrijk en Nederland gevolgd door België en Duitsland. Ook in 8 andere Europese landen* wordt de laadoplossing uitgerold.

Verloop van tijd geleidelijk uitgebreid

De nieuwe activiteiten worden na verloop van tijd geleidelijk uitgebreid naar andere regio’s en naar kleine en middelgrote ondernemingen, leasingbedrijven en particulieren, in aanvulling op diensten voor CO2-bemiddeling (vehicle to grid, koolstofkredieten) op middellange termijn.

“Met deze overeenkomst bouwen we verder aan onze relatie met ALD Automotive en stellen we meer bedrijven in staat om hun wagenpark te elektrificeren”, aldus Pasquale Romano, CEO van ChargePoint. “Samen zullen ChargePoint en ALD Automotive meer bedrijven en bestuurders probleemloos toegang geven tot eenvoudig en betrouwbaar opladen, waardoor miljoenen leaseauto’s in Europa meekunnen in de EV-revolutie.”

Green Tech voor mobiliteit bevorderen

“Met ChargePoint is het ons doel om de toegang tot EV-laaddiensten voor wagenparken te vereenvoudigen. Met deze nieuwe onderneming kan ALD Automotive een extra aandeel leveren in de waardeketen van het EV-ecosysteem en tegelijkertijd Green Tech voor mobiliteit bevorderen,” bevestigt Tim Albertsen, CEO van ALD. “Wij geloven dat deze unieke waardepropositie de invoering van elektrische voertuigen zal versnellen.

Met een van de grootste multi-merkenvloten van elektrische voertuigen wereldwijd, nemen we onze verantwoordelijkheid in de energietransitie serieus en zijn we vastbesloten duurzame mobiliteit te realiseren.”

*Italië, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Spanje, Oostenrijk, Denemarken, Finland en Noorwegen.

Overige nieuws berichten