-
Waar en tegen welk tarief kan ik laden in het buitenland?
Ben je op zoek naar een overzicht van alle laadpalen in het buitenland? Download de app ‘Laadpaal App’ in de App Store of Google Play Store. De app toont ook de laadtarieven, die kunnen verschillen per laadpaal/laadstation.
-
Wat kost elektrisch laden?
Tarieven voor elektrisch laden verschillen per laadpaalleverancier. Naast een kWh-prijs hanteren sommige leveranciers een starttarief of tijdtarief. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van welke laadpas je gebruikt. De meeste laadpasaanbieders hebben een app die de tarieven per laadlocatie toont. Gebruik je een MultiTankCard laadproduct? Kijk dan hier waar deze geaccepteerd wordt en wat de kosten zijn: https://www.mtc.nl/onze-diensten/elektrisch-laden/laadlocator
-
Welke financiële voordelen heeft elektrisch rijden?
Bij private lease geniet je, naast een eventuele aanschafsubsidie en het wegvallen van de wegenbelasting tot 2024, van lagere kosten per kilometer, want elektriciteit is goedkoper dan brandstof. Als zakelijke leaserijder profiteer je ook van een lager bijtellingspercentage. Het bijtellingspercentage voor elektrische auto's bedraagt per 1 januari 2023 16%. Tot € 30.000 van de cataloguswaarde van de elektrische auto bedraagt de bijtelling 16%, daarboven reken je 22%.
Interesse in een elektrische auto?
Bekijk hier ons private lease aanbod hier
Bekijk hier ons zakelijke lease aanbod hier
-
Hoe werkt automatisch vergoeden?
Om een laadsessie te kunnen starten is een laadpas of sleutel nodig. Deze dient als betaalmiddel. De laadpaal herkent de laadpas en ‘belast’ de laadpas voor de gedane transactie. Het aantal KWH dat geladen wordt bij de laadpaal, wordt doorbelast aan de laadpas. Wanneer de laadpas is uitgegeven via ALD Automotive, dan zullen deze kosten (vrij van extra opslagen) automatisch 1-op-1 worden doorbelast. In geval van een thuislaadsessie kunnen we spreken van een “dubbele belasting”; 1 keer vanuit de laadpaal naar de pas en 1 keer vanuit de meterkast, via de energieleverancier naar de eindgebruiker.
De transactie die de thuislaadpaal aan de laadpas belast, kan maandelijks verrekend worden en automatisch aan je worden teruggestort. Dit heet automatisch vergoeden. Je betaalt dan dus alleen nog voor je afgenomen stroom via je energieleverancier. Voor automatisch vergoeden is het een vereiste dat de laadpaal (of tenminste de hosting ervan) via een partner van ons verloopt. Daarnaast is het nodig om een laadproduct van dezelfde provider te gebruiken. Tot slot is een abonnement voor hosting via dezelfde provider nodig. Wanneer je een nieuwe laadpaal via ALD Automotive afneemt zit dit allemaal standaard in het pakket opgenomen.
-
Wat heb ik nodig om automatisch te kunnen vergoeden?
Een automatische vergoeding (verrekening) vindt plaats tussen laadpuntleverancier, leaserijder, leasemaatschappij en werkgever. Deze service kan daarom alleen worden aangeboden bij een thuislaadpunt van een van onze partners. Daarnaast is het een must om een laadproduct (pas of sleutel) van dezelfde leverancier te gebruiken als de leverancier van het thuislaadpunt. Tot slot is er een hostingabonnement via ons nodig, die nemen we voor je op in het leasetarief.
-
Hoe werkt de EV subsidieregeling voor particulieren?
De Subsidieregeling Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP) is in 2020 geintroduceerd om het bezitten en rijden van elektrische auto's door particulieren te stimuleren. Overweeg je om je mobiliteitsbudget te besteden aan een elektrische auto in private lease? Dan kun je mogelijk profiteren van de SEPP subsidie. De actuele informatie over de regeling vind je hier: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/sepp